Serhat Derneği Genel Kurul Duyurusu

Okuma Süresi: < 1 dakika

SERHAT DERNEĞİ GENEL KURUL

Derneğimizin Olağan Genel Kurul Toplantısı 24.01.2024 günü saat: 18.30 Esenevler Mahallesi Cengiz Topel Caddesi No:180 A Ümraniye/İstanbul adresimizdeki dernek merkezinde aşağıdaki gündemle yapılacaktır. Bu tarihte çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 31.01.2024 günü aynı yer ve saatte aynı gündemle çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır.

Daha Fazla Oku “Serhat Derneği Genel Kurul Duyurusu”

Afrika Sudan'da Nafile Kurban Yardımı - Serhat Derneği

Afrika Sudan’da Nafile Kurban Yardımı

Okuma Süresi: 2 dakika

Son günlerde Sudan’da yaşanan iç karışıklıklar, insanların günlük yaşamlarını etkilemekte ve zorluklarla dolu bir süreci beraberinde getirmektedir. Ancak bu zorluklar içerisinde yardımlaşma ve umut dolu gelişmelere şahitlik etmek mümkün. Serhat Derneği olarak, Sudan’daki sıkıntılı dönemden birkaç ay önce bir umut ışığı olmak adına sünnet organizasyonu ve nafile kurban yardım faaliyetleri gerçekleştirdik.

Daha Fazla Oku “Afrika Sudan’da Nafile Kurban Yardımı”

Afrika Sudan Sünnet Organizasyonu

Afrika Sudan’da Sünnet Organizasyonu

Okuma Süresi: 1 dakika

Serhat Derneği olarak Afrika’daki Sudan ülkesinde 1-6 Şubat 2023 tarihleri arasında sünnet organizasyonu gerçekleştirdik. Organizasyon boyunca başkent Hartum’un farklı mahalle ve köylerinde bizleri dört gözle bekleyen masum gönüllerle buluştuk. Buluşmanın neticesinde yüzlerce çocuk, sağlıklı bir şekilde sünnet oldu. Küçük hediyelerle de onların gönüllerini almayı ihmal etmedik.

Daha Fazla Oku “Afrika Sudan’da Sünnet Organizasyonu”

Kahramanmaraş Depremi

Kahramanmaraş Depremi – Geçmiş Olsun Türkiye’m

Okuma Süresi: < 1 dakika

Türkiye, 6 Şubat 2023 sabahına Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle uyandı. Daha acımız tazeyken öğle saatlerin Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Kahramanmaraş  depremi 10 ilimizde hissedildi. Hatta Suriye’de bile etkilenen şehirler oldu.

Daha Fazla Oku “Kahramanmaraş Depremi – Geçmiş Olsun Türkiye’m”

Fas Afrika'nın Endülüs'ü

Fas Afrika’nın Endülüs’ü

Okuma Süresi: 2 dakika

Osmanlı hâkimiyeti altındaki Mısır’ın batısında kalan memleketler Mağrib diye anılır. Mağrib bölgesi kendi içinde üç kısımdan müteşekkildir. Bölge, Afrika’da Libya, Tunus, Cezayir, Fas ve Moritanya; Avrupa’da Endülüs yani İspanya ve Portekiz ülkelerini kapsar. Mağrib dar ölçekte incelendiğinde ise geriye sadece Fas, Tunus ve Cezayir kalır.

Daha Fazla Oku “Fas Afrika’nın Endülüs’ü”

Meşhur ve Leziz Fas Yemekleri

Meşhur ve Leziz Fas Yemekleri; Tajin, Kuskus…

Okuma Süresi: 2 dakika

Coğrafî, tarihî ve kültürel gezintiniz karnınızı acıktıracaktır. Ama hiç üzülmeyin. Mağrib memleketleri içinde Fas, damak zevkini bilenler için vazgeçilmez bir durak. Baharatlı yemekleriyle dikkat çeker. Birçok çeşitliliği bünyesinde barındıran mutfağı et, balık ve sebze üçlüsünün etrafında bütünleşir. Şeker ve tuzun aynı yiyeceklerde buluşabildiği lezzetlere de sahiptir. Zeytinyağı ise Faslıların yemek ve sofralarından hiç eksik olmaz.

Daha Fazla Oku “Meşhur ve Leziz Fas Yemekleri; Tajin, Kuskus…”

Dünyanın ilk üniversitesi: Fas Karaviyyin Üniversitesi

Fas, Nam-ı Diğer İlmin Mağrib’deki Başkenti

Okuma Süresi: 2 dakika

Medeniyetlerin günümüze ulaşan eserleri, onların tarih boyunca nelere değer verdikleri hakkında bize ipuçları verir. Osmanlı’nın sadaka taşları, dönemin yardımlaşma ve kardeşlik hissiyatını anlamamıza yardımcı olur. Fas’ta bulunan Karaviyyin Üniversitesi, UNESCO tarafından tescillenmiş dünyanın ilk üniversitesi. Osmanlı’nın sadaka taşları gibi Fas Karaviyyin Camii de Mağrib-i Aksa medeniyetinin ilme verdiği kıymetin günümüzdeki yansımasıdır desek yanılmayız.

Daha Fazla Oku “Fas, Nam-ı Diğer İlmin Mağrib’deki Başkenti”

Fas Argan Ağacı ve Keçileri

Fas Coğrafyası ve İnsanı

Okuma Süresi: 2 dakika

Göçebe Berberileri, kızgın topraklarında ağırlayan çöllerinden tutun Atlas Okyanusu’na, dağlarına, oradan Akdeniz kıyılarına kadar Fas, bambaşka bir coğrafyanın üzerine kuruludur. Dolayısıyla Mağrib’in uzak diyarında çöller bile farklı farklıdır; sarı, kara ve kızıl. Çöllerin arasında keskin geçişler ise fotoğrafçılar için eşsiz bir manzara sunar. Özellikle Fas çöllerindeki fotoğrafçılar, deklanşöre her bastıklarında ağızlarına bir tane de leziz hurmalardan atmayı ihmal etmezler.

Daha Fazla Oku “Fas Coğrafyası ve İnsanı”

Fas Afrika’yla Avrupa Arasındaki Köprü | Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Fas Afrika’yla Avrupa Arasındaki Köprü

Okuma Süresi: 2 dakika

Bir pazar sabahı pencereden süzülen ışık huzmesiyle uyanırsınız. Kahvaltıdan sonra karşıya geçmek için vapura atlarsınız. Varılacak yer, yolcuğa başlanan yerin kırk beş dakikalık uzağındadır. Yol uzunca olsa da yolculuk, buraları bilip seyahate tek başına çıkanlar için yalnız geçmez. Geçmez, çünkü engin maviliğe bakıp Fas Tanca’yı alan ve okyanus kıyılarına varınca çaresizlik karşısında duyduğu o büyük üzüntüyü sözlerine yansıtan, Ukbe bin Nâfî hazretlerini hatırlarsınız: “Rabbim! Eğer deniz engel olmasaydı küffarla savaşmak için Zülkarneyn’in (a.s.) yaptığı gibi nice ülkeler fethederdim.”

Daha Fazla Oku “Fas Afrika’yla Avrupa Arasındaki Köprü”

Konuşmaya Başla
Serhat Derneği Whatsapp
Hayırlı Günler Dileriz. Hangi Konu Hakknda Yardım Almak İstediğinizi Yazar Mısınız ?